Schrödihraní - podzim (28. -30.10.2019)

06.11.2019 20:23

Podzimní prázdniny, pondělí 28. října, 8.00, Schrödihranííí. Jupí! Schrödingerův herní klub startuje třídenní příměstský tábor plný deskových a karetních her. To znamená 24 hodin hraní!

Prostřednictvím pondělní zahajovací dobrodružné hry Sabotér: Ztracené doly se stáváme trpaslíky bažících po blyštivých pokladech. Rozděleni do týmů pomocí skrytých rolí se snažíme dostat k pokladům, které jsou ukryty v hlubokém hvozdu plného nástrah. Nikdo si nemůže být ničím jist. Hráči si vzájemně během hry škodí a ztěžují si cestu. Kdo chce uspět, musí se vyhýbat překážkám, pastem a trollům, a především hledat cennou kořist. Vyhraje ten, kdo během dvou kol shromáždí nejcennější poklady.

Po občerstvení v podobě obložených baget se přesouváme na Divoký západ, kde nás čeká drsný život. Jako hráči hry Bang! na sebe bereme role pistolníků. Střílečky a honičky mezi desperády a šerifem jsou na denním pořádku.  Šerif honí bandity, bandité střílí po šerifovi. Šerifovi pomocníci brání šerifa a jsou připraveni pro něj položit život. Kulky sviští kolem uší a vy musíte zjistit, kdo je kdo. Kdo z hráčů je pomocník šerifa? Kdo je bezcitný bandita? A kdo je odpadlík, který to hraje na obě stany tak, aby se stal novým šerifem? Cílem hry je vtipnou formou vystřílet role nepřátelské a přežít. Hra je velmi svižná, plná komunikace a humoru.

V úterý, kdy na stůl přichází Osadníci z Katanu, se vracíme v čase do doby objevů a rozvoje prvních osídlení. Nebojácní mořeplavci po dlouhé cestě plné strádání doráží k pobřeží neznámého ostrova Katan. Muži a ženy z výpravy zakládají první dvě osady. Země je naštěstí bohatá na nerostné suroviny. Postupně se staví silnice, budují vesnice, ze kterých později vyrůstají města. Veškeré dění na ostrově určuje výměnný obchod. Některých surovin je dostatek, jiné chybí. Rudu za vlnu, cihly za dřevo – obchoduje se podle aktuálních potřeb na právě zamýšlenou stavbu. Je třeba jednat promyšleně! Osadníci zakládají vesnice na strategických místech a snaží se obchodovat výhodně.  Kdo prosperuje, jeho vliv roste. Vypuká boj o nadvládu na ostrově. Ale pozor! Ani spoluhráči nejsou padlí na hlavu, každý se snaží ukrojit prostor sám pro sebe.

Po boloňských špagetách k obědu zavaluje naší klubovnu ohromné množství koček všech druhů a barev. V extra roztomilé rodinné hře Kočičí klub, se vžíváme do rolí milovníků těchto domácích mazlíčků. V průběhu hry si dobíráme karty, které obsahují půvabné kočky, ale také krmivo, hračky, šantu kočičí, nebo kočičí kostýmy. Nejdůležitější však je obstarat pro svůj chov dostatečné množství toho správného krmiva. Tuto hru by měl povinně vyzkoušet každý, kdo má rád kočky!

Středeční ráno vtrhnou do klubovny hordy Orků z tundry, Fénixoví a Pralesní elfové, Rebelové, Mutanti, Padlé království vedené Red Talem a mnoho dalších národů Itharie. To se krvechtiví bojovníci nemohou dočkat turnaje ve Válkách vyvolávačů, kde jde o shromáždění silného vojska a jeho vrhnutí proti protivníkovi, sesílání mocných kouzel a zničení všech, kdo se vám opováží postavit. Jedná se o vzrušující karetní hru znázorňující zuřivou bitvu armád ve světě fantasy, kde se postavíte do role mýtických vyvolávačů. Armáda každého národa je jiná, takže hra za ni vyžaduje jinou strategii, důmyslně přizpůsobenou vlastním silným stránkám a slabinám nepřítele.

Podzimní prázdniny nám utekly jako voda. Celou akci provázela pohodová a přátelská atmosféra. Každý z účastníků si domů odnesl novou deskovou hru jako odměnu. Schrödingerův herní klub děkuje firmám Albi a Mindok za zapůjčení herních setů a poskytnutí odměn do turnajů.


Stránky otevřeny 1. ledna 2010.