Mölkky 7/10 (22.9.2019)

25.09.2019 11:36

Severská liga deskových her pořádaná deskoherními fanoušky Schrödingerova herního klubu Varnsdorf si na nedělní sluneční odpoledne 22. září v parku před knihovnou přichystala další z řady velkých celoročních turnajů – tentokráte v klání ve hře Mölkky.

Mölkky je původní finská kolíková hra, kterou s oblibou hrávali Vikingové. Je vhodná pro každého bez rozdílu věku, pohlaví a fyzické zdatnosti. Hra má jednoduchá, ale důvtipná pravidla. Hází se házecím kolíkem na dřevěné kuželky ze vzdálenosti zhruba tří metrů. Body dostáváte buď za počet sražených kuželek, nebo v hodnotě čísla samostatně sražené kuželky. Kuželky se staví na místě, kam se zakutálí. Zvítězí ten, komu se jako prvnímu podaří získat přesně 50 bodů. Kdo však limit překročí, tomu klesá skóre na polovinu, tj. 25!

Po čtyřhodinovém hraní systémem každý s každým vítězí Tomáš Rosa následovaný Martinem Hoškem a Matějem Svobodou. Výherci si vybojovali krásné deskové hry od společnosti Albi, které takto děkujeme za sponzorský dar.

Závěrem zve Schrödingerův herní klub nejen všechny nadšence a milovníky deskových a karetních her, ale i nováčky, děti i dospělé na sobotu 19. října na osmý turnaj Severské ligy deskových her ve hře Vládce Tokia. PŘIJĎTE SI ZAHRÁT!


Stránky otevřeny 1. ledna 2010.