Kanagawa 4/10 (28.4.2019)

29.04.2019 12:52

    28. dubna, neděle, 9.30. Severská liga deskových her pořádaná deskoherními fanoušky Schrödingerova herního klubu Varnsdorf otevírá v ZÁJA Centru ve Varnsdorfu brány ateliéru staré japonské malby pod vedením proslulého mistra Hokusaie. Je tak zahájen další z turnajů – tentokráte v nádherně zpracované rodinné strategické hře Kanagawa.

    V této poněkud obtížnější hře se stáváte jedním z učedníků starého mistra. Snažíte se od něho co nejvíce pochytit a nakonec jej ohromit harmonií svých maleb. Nejprve se vydáváte do školy, kde se učíte novým technikám. Je jen na vás, zda absolvujete jedinou lekci a hned budete chtít své znalosti převést do praxe, nebo naopak setrváte a získáte víc karet, se kterými budeme moci následně hospodařit. Delší studium však znamená riziko, že hodnotné karty před vámi sebere jiný hráč. S kartami lze nakládat dvojím způsobem. Buď jimi můžete rozšiřovat svůj ateliér, nebo malbu. Za obé můžete získat diplomy. Ty jsou veřejně známé, a jakmile se někomu podaří naplnit podmínky k jejich získání, smí si je vzít. Nebo může naopak posečkat, své malby vyšperkovat a získat diplom hodnotnější. Je však jasné, že jakmile hráč odmítne diplom, dostane se do hledáčku protihráčů, kteří se mu jistě v dalším kole pokusí zabránit, aby si odnesl ze školy potřebné karty. Při tvorbě obrazů je důležité držet se jednoho ročního období, jak jen je to možné. Diplomy pak hráči mohou získávat za postavy, rozsáhlé lesy, shluky různých budov či třeba za správné kombinace divokých zvířat.

    Každý účastník turnaje měl možnost předvést své síly celkem v pěti kolech po 30 až 45 minutách. Nejlepším hráčem se po čtyřhodinovém hraní stává Ema Rosová s plným počtem bodů. Na druhém a třetím místě se umístili Martin Hoško a Tomáš Rosa.

    Celou akci provázela pohodová a přátelská atmosféra. Schrödingerův herní klub děkuje ZÁJA Centru za poskytnuté prostory a firmě Albi za zapůjčení herních setů a odměny pro výherce v podobě krásných deskových her.

    Závěrem zve Schrödingerův herní klub nejen všechny nadšence a milovníky deskových a karetních her, ale i nováčky na sobotu 25. května na pátý turnaj Severské ligy deskových her ve hře Osadníci z Katanu – Říše Inků. PŘIJĎTE SI ZAHRÁT!


Stránky otevřeny 1. ledna 2010.