Deskospaní: Sabotér – Ztracené doly (11. – 12.10. 2019)

27.10.2019 15:56

,,Hej hou, hej hou:“ ozývá se z temných štol a tajemných tunelů.

11. října, páteční podzimní odpoledne s usměvavým sluníčkem, 15. hodina.  Na ZŠ Východní se schází dvacítka dobrodruhů, jež se s rancem a buřty k opečení chystá, po výstupu na Špičák, vstoupit do podzemí, aby nalezli zlatý poklad ukrytý hluboko v hoře.

Po sportovních hrách v podzimním lese, výhledu ze skály na vrcholku Špičáku v zapadajícím slunci, šťavnatých do zlatova pečených buřtíků a návratu zpět do školy se pouštíme do očekávaného turnaje.

V jednoduché, krásně ilustrované, karetní hře Sabotér se hráči stávají trpaslíky zlatokopy a prohrabávají se do skály, aby nalezli poklady. Pidimužíci tedy hloubí tunel k vysněnému zlatu. Náhle se však zlomí krumpáč, rozbije vozík, spustí se zával či zhasne lampa. Sabotéři udeřili! Ale kdo z okolních hráčů je Sabotér? V této napínavé hře založené na principu tajných identit hráčů, jež se odtajňují až v průběhu hry, se vítězem stane ten, kdo během hraní vykutá nejvíce zlatých valounů.

Každý účastník turnaje měl možnost předvést své síly celkem ve třech čtyřiceti minutových kolech. Nejlepším zlatokopem se stává Adam Svatek. Druhé místo obsazuje Lukáš Slavík a na třetím místě končí Radek Greňo. Odměněni byli ještě Tereza Bučková a Matěj Rejf na místě čtvrtém a pátém.

Celou akci provázela pohodová a přátelská atmosféra. Schrödingerův herní klub děkuje ZŠ Východní za spolupráci a firmě Albi za zapůjčení herních setů a odměny pro výherce v podobě krásných deskových her.


Stránky otevřeny 1. ledna 2010.