Cacao 6/10 (16.6.2019)

22.06.2019 16:42

    16. června, neděle, 9.30. Severská liga deskových her pořádaná deskoherními fanoušky Schrödingerova herního klubu Varnsdorf odemyká v ZÁJA Centru ve Varnsdorfu brány exotického světa s plantážemi kakaových bobů a taji ukrytými v nepropustné džungli. Je tak zahájen další z turnajů – tentokráte v nádherně zpracované rodinné strategické hře Cacao.

    Hráči se v Cacau, hře s jednoduchými pravidly a krátkou herní dobou, stávají náčelníky kmenů obývajících džungli a jejich cílem je nasbírat co nejvíce zlatých mincí, které získávají obsazováním chrámů, směňování za kakaové boby, nošením vody nebo je mohou nalézt ve zlatém dole. Herní plán se vytváří v průběhu hry přikládáním čtvercových kartiček krajiny a chýší s dělníky, takže každá herní partie je jiná.

    Každý účastník turnaje měl možnost předvést své síly celkem v šesti kolech zhruba po třiceti minutách. Nejlepším náčelníkem se po čtyřhodinovém hraní stává Ema Rosová. Na druhém a třetím místě se umístili Tomáš Rosa a Miroslav Kessler.

    Celou akci provázela pohodová a přátelská atmosféra. Schrödingerův herní klub děkuje ZÁJA Centru za poskytnuté prostory a firmě Albi za zapůjčení herních setů a odměny pro výherce v podobě krásných deskových her.

    Závěrem zve Schrödingerův herní klub nejen všechny nadšence a milovníky deskových a karetních her, ale i nováčky na další turnaj Severské ligy deskových her, který se uskuteční v září.


Stránky otevřeny 1. ledna 2010.